Det er nemt at ”tage livet af” selv en god pølse, hvis man tilbereder den forkert.
GRUNDREGEL: En pølse skal ikke ”flække”/springe. Så mister den al spændstighed og smag. Så det kan være lidt af en ”kunst” at gøre det rigtigt.
Kogepølser
Må – sjovt nok – IKKE KOGE. Varm vandet op til kogepunkt og sluk. Put pølser i vandet 1 minut senere. Efter 5-6 minutter er de klar.
Klassiske kogepølser er hot-dog og wienerpølser.
Pandestegte pølser
Varm en tør pande op. Pølser lægges på den tørre pande ved mellem varme. Vendes nogle gange. Hvis der kommes fedtstof på panden, er stegetemperaturen i smørret meget høj og pølserne kan flække.
Pølser på grillen
Læg aldrig pølserne direkte over kullene. Giv dem indirekte varme. Tilbereder du på kuglegrill, skal du ikke lægge låget på. Der bliver alt for høj varme og pølserne flækker.
Kan du godt lide en lidt branket overflade, kan du lægge pølserne direkte på i meget kort tid til sidst. Tykke frankfurtere lidt længere end tyndere grillpølser.
Vi har i øvrigt en guide til hvordan du tilbereder “Den perfekte grillpølse”